DKK 50,00

Vildnis og videnskab - vildheste på Mols

27.08.2017 kl. 10:00 Molslaboratoriet, Ebeltoft
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 50,00

I november 2016 blev der sat vilde Exmoorponyer ud på Molslaboratoriets arealer. Den 27. august kan du komme med naturvejleder Marianne Graversen ud i området og høre meget mere om, hvordan det har påvirket naturplejen igennem slid, at der er kommet vilde Exmoor-ponyer til - og at Galloway-kvæget får lov til at gå frit på arealerne.

Vildnis er natur, der passer sig selv - og fra nu af er Molslaboratoriets arealer et vildnis. Her har Den Danske Naturfond nemlig støttet et såkaldt rewilding-projekt, hvor de mange små hegninger nu er blevet erstattet af et samlet hegn om hele arealet. Dermed har heste og køer nu langt større frihed end tidligere. De kan selv bestemme, hvor de går hvornår, og de må selv om, hvad de æder. Men æde skal de, for vi fodrer dem ikke!

Målet er en vild og artsrig natur, og de kommende års videnskabelige undersøgelser på arealerne vil besvare, om vildnisset virker. Kom forbi og hør, hvad der sker, og hvordan vi undersøger effekterne på flora og fauna.

Pris: 50 kr for personer over 15 år.

Hvornår: 27.  august 2017 kl. 10.00-13.00

Længde og varighed:

Gåtur på ca. 3 km, varighed op til tre timer.

Præcist mødested – vil fremgå af billetten

Turleder: Naturvejleder Marianne Graversen

Medbring: Tøj efter vejret, godt fodtøj - der er kokasser og hestepærer overalt, lidt mad og drikke, gerne kamera

Ved spørgsmål angående køb af billetter, kontakt venligst museets hovedtelefon på 86129777 på hverdage mellem kl. 10.00-15.00