Vildnis og videnskab - vildheste på Mols

19.05.2018 kl. 07:00 Molslaboratoriet, Ebeltoft
Køb billet

Billetsalget er slut

 

Et ambitiøst forskningsprojekt er igang på Molslaboratoriets arealer. Efter halvandet år med projekt "Rewilding" ser vi nærmere på, hvad der er sket med naturen og dyrene i løbet af de seneste 18 måneder. Tag med denne tidligere morgenstund; lyt til fugle, fornem naturens opvågnen og bliv klogere på projektet.

Vildnis er natur, der passer sig selv. Molslaboratoriets arealer har nu været et vildnis i halvandet år. Her har Den Danske Naturfond nemlig støttet et såkaldt rewilding-projekt, hvor områdets mange små hegninger er blevet erstattet af ét samlet hegn omkring hele arealet. Dermed har heste og køer langt større frihed end tidligere. De kan selv bestemme, hvornår og hvor de bevæger sig hen, og de må selv om, hvad de æder. Men æde skal de, for vi fodrer dem ikke!


Målet er en vild og artsrig natur. De kommende års videnskabelige undersøgelser på arealerne vil besvare, om vildnisset virker. Denne (forhåbentlig) fortryllende majmorgen lytter vi til fuglesang, fornemmer naturen opvågnen og ser, hvad der er sket i løbet af de seneste 18 måneder.


Mødetid: Kl. 07.00

Præcist mødested: Vil fremgå af billetten

Længde og varighed: Gåtur på ca. 3 km med en varighed på op til 3 timer

Turleder: Naturvejleder Morten D.D. Hansen

Medbring: Varmt tøj, godt fodtøj, lidt mad og drikke og gerne et kamera

Pris og tilmelding: Deltagelse kræver tilmelding og koster 50 kr. pr. person over 15 år og 25 kr. pr. barn under 15 år.

Antal billetter til salg: 50 stk.